Bemutatkozás

Az Alapítvány célja

A Mentők a Mentőkért Mór és Térsége Alapítvány az Országos Mentőszolgálat Móri Mentőállomásának támogatására jött létre a Mentőállomás dolgozói, környékbeli orvosok és magánszemélyek összefogásával.

A Móri Mentőállomás két mentőgépkocsival, Mór és a körzetében lévő 13 település közel negyvenezer lakosának sürgősségi ellátását biztosítja. Évente több, mint 6.000 feladathoz vonul ki móri mentőautó, ebből 3.000 sürgős, amikor az emberi élet közvetlenül veszélyben van. Feladatunk, hogy a Mentőállomás ellátási területén élő vagy itt tartózkodó és átutazó emberek esetleges egészségkárosodása esetén gyorsan és hatékonyan tudjunk segíteni.  Tudjuk, hogy a sürgősségi ellátás első órája döntő befolyással van a betegek (sérültek) további gyógyulására, szövődmények nélküli, maradéktalan felépülésére. Ehhez nemcsak szaktudásra, hanem anyagi háttérre is szükségünk van. Az évről-évre növekvő esetszám ugyanakkor megköveteli az egyre speciálisabb, jó minőségű eszközök és gyógyszerek beszerzését, elavult műszereink cseréjét és természetesen szaktudásunk bővítését is. Az Országos Mentőszolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy az ellátás megfelelő színvonalú legyen, de mi úgy érezzük, hogy nekünk is hozzá kell tennünk a magunk részét ahhoz, hogy bizonyítsuk, nem csak munkánk, hivatásunk is az, amivel foglalkozunk.

Mentők a Mentőkért Mór és Térsége Alapítvány eddig sikeresen teljesítette feladatát, hiszen a bejegyzése (2006) óta eltelt időszakban közel ötmillió Forint értékű támogatás révén a Móri Mentőállomás számára új egészségügyi és műszaki felszereléseket tudtunk beszerezni és átadni, elkezdtük a meglévő elavult és elhasználódott eszközök cseréjét, hozzájárultunk az állomás épületének belső felújításához, az elhasználódott berendezéseinek cseréjéhez, valamint a számítástechnikai infrastruktúrájának létrehozásához. Mindez persze nem a mi érdemünk, hanem azoké az embereké, akik fontosnak érzik, hogy bajbajutott embertársaikon ebben a közvetett, de mégis hatékony formájában segítsenek. Hiszen céljaink megvalósulása az ő életük megmentését, egészségük mielőbbi és maradandó károsodás nélküli visszanyerését eredményezhetik. Mi, móri mentők büszkék vagyunk arra, hogy úgy indulhatunk egy-egy feladathoz és segíthetünk a rászorulókon, hogy olyan hátteret kaptunk és kapunk a munkánkhoz, ami példa nélküli az országban.